dijous, 25 de setembre del 2008

BREU HISTÒRIA DEL CLUB

La UD Jesús i Maria es va crear l'any 1928 per la "Penya Quera", un grup de nois amb Simón Masdeu "Media" al capdavant. L'any 1930 van començar a disputar algún partit amistós per les contrades i a casa jugaven al camp provisional del "Salat de la Verges". Aquesta penya va ser qui va prendre la decisió d'establir com a colors del club la samarreta a ratlles roig i blanc i els pantalons negres; colors que perduren en l'actualitat.
El 1931 ja van adquirir un terreny de joc al "Campo de Parrillo" i es crea la primera junta directiva legalitzada davant la Federació Catalana de Futbol sent president Carlos Mauri "Carlos de Reus".
Al 1936 esclata la guerra civil i no serà fins el 1940 que el club tindrà com a nom definitiu "UNIÓN DESPORTIVA JESÚS Y MARÍA". L'any 1943 comença a jugar a la 2a. categoria regional inscrit a la Federació Catalana de Futbol i disputen els partits al "Camp de Parrillo" fins al 1945 que es desplaçen als terrenys de la part de baix de la Germandat.
Continuant jugant a 2a. territorial, l'any 1952 l club va tenir una sorpresa: uns terrenys lindants amb la carretera de l'Aube i gran part pertanyent a l'església on avui en dia està ubicat el "Camp de l'Aube".
La temporada 1960-1961 s'aconsegueix l'ascens a la 1a. territorial on només jugà aquesta temporada. Durant aquesta dècada el club també inicia una altra tasca: orgnitzar les festes majors de Jesús i Maria.
Durt unes temporades el futbol va estar inactiu però l'any 1965 es torna a reemprendre la tasca esportiva i la temporada 1970-1971 torna a aconseguir un ascens a la 1a territorial (només roman una temporada), el mateix succeirà la temporada 1976-1977.
Dins de les festes majors, l'any 1978 el club organitza la Primera Ofrena a la Mare de Déu de l'Assumpció i va passant el temps que la UD Jesús i Maria desenvolupa una gran tasca esportiva a més de lúdica i festiva organitzant les Festes Majors (fins a l'any 1985).
L'any 1982 s'inaugura la remodelació dels vestuaris del Camp de l'Aube pel Secretari General de l'Esport. Fins aleshores, un dels dies més importants per al club, a l'any 1986, va ser el partit que es va disputar amb el juvenil de l'Espanyol al Camp de l'Aube; partit que es va disputar perquè l'Espanyol va fitxar a Juan José Aliau "Lo Magret".
A partir dels anys 90, l'equip continua a 2a. territorial i s'inicia una tasca molt important per al club: el foment del futbol base. Durant aquesta anys, va haver una persona significativa, Montse Bertomeu, coordinadora de futbol base, i que va lluitar fins al final per reconèixer la tasca de les dones dintre de l'esport, i concretament dintre del futbol. En la seva lluita arreu de Catalunya i, gràcies a molts de clubs, va aconseguir que les fèmines poguessin allargar la seva vida al futbol masculí fins a la categoria infantil.
A partir de l'any 2000 s'inici també una nova etapa per al club: l'Agrupació de Veterans de la UD Jesús i Maria.
I així, fins a l'actulitat: a la 2a. territorial, amb un dels millors futbol base de la comarca i uns constants veterans, a més d'un gran ventall de gent que dóna suport i col.labora amb el club.

1 comentari:

Anònim ha dit...

podeu donar informació (horaris i equips participants) del torneig de futbol base que es fa el dia 4 de gener al vostre camp